Vervolgcursus: “Compressie verbandsysteem en verbandmiddelen”

Deze 3-daagse cursus is in 2021 ontwikkeld voor bij ons aangesloten therapeuten. Wij hebben deze unieke cursus ontwikkeld omdat er een toenemende vraag is naar ondersteunende compressiehulpmiddelen aan het lichaam (denk aan compressiekleding, ACD’s, PPD’s en pads), maar de kennis zich vaak beperkt tot de informatie die een fabrikant levert. 

Tijdens onze cursus maakt u kennis met de verbandsystemen van alle fabrikanten en gaan wij in op waarin ze zich onderling onderscheiden.

Dag 1 staat in het teken van het typeren en selecteren van het juiste compressie verbandsysteem of verbandmiddel en bespreken we de producten die worden toegepast bij problematiek aan de onderste extremiteit. Tevens leert u al op dag 1 hoe u ACD’s moet aanmeten.

Op dag 2 wordt aandacht besteed aan de compressie verbandsystemen en verbandmiddelen voor midline problematiek. U leert deze compressiesystemen aanmeten en we gaan oefenen met het aanmeten van verschillende compressie verbandsystemen aan de hand van casuïstiek.

Dag 3 staat in het teken van het leren aanmeten van nachtcompressie en wordt er een examen afgenomen.

De cursus wordt diverse keren per jaar gegeven. Er geldt een minimum van 8 en een maximum van 20 cursisten, zodat we een goede interactie kunnen waarborgen. Ook is er de mogelijkheid om de cursus incompany te volgen, ook hiervoor geldt een minimum van 8 cursisten.

Varodem Curetex met pad

Accreditatie:

– Kwaliteitshuis Fysiotherapie(451241) –  29 punten (vakinhoudelijk algemeen & oedeemfysiotherapie)
– Stichting Kwaliteitsregister Paramedisci (ADAP) (451259) -34 punten.

Meer informatie treft u aan in onze scholingsfolder.

Aanmelden voor de cursus kan via ons scholingsformulier .