Overige compressiehulpmiddelen

Indien een therapeutisch elastische kous niet volstaat of nog niet kan worden aangemeten, dan zijn er andere compressiehulpmiddelen te verkrijgen. Denk hierbij aan:

  • ACS (klittenbandsystemen zoals de Farrowwrap, Varocare Juxtafit, Juzo ACS en Readywrap)
  • Compressiekleding (thoraxbandages, compressiebroeken en gezichtsmaskers zoals de Curetex en de Juzo Expert)
  • Pads (Jovipad, Swellspots en Varopad)
  • PPD’s (Jovipak, Jobst Relax, TributeWrap, Mobiderm).

Voor meer productinformatie verwijzen wij naar het overzicht van alle hulpmiddelen per categorie.

In onze vervolgcursus komen al deze hulpmiddelen aan bod. Mocht u deze hulpmiddelen willen gaan leveren, dan kunt deze cursus volgen.

Zwachtelboxen en plakzwachtels leveren wij niet. Wij hebben wel een alternatief voor deze zwachtels, de Fast ’n Go. Dit is een herbruikbare zwachtel die zeer eenvoudig is in gebruik. Voor meer informatie over dit product kunt u terecht op de website van Fast ’n Go.

compressiehulpmiddelen

Bestellen en declareren

Zorgverzekeraars hebben als uitgangspunt dat een therapeutisch elastische kous het voordehand liggende hulpmiddel is voor het opvangen van chronisch functieverlies van bloed- en/of lymfevaten. Als er gekozen wordt voor een ander (duurder) hulpmiddel, dan zal uit de aanvraag moeten blijken waarom dit het meest adequate hulpmiddel is.

Wij hebben daarom een protocol opgesteld, het Stepped Care Compression Protocol (SCCP). In dit protocol geeft u stapsgewijs informatie over de indicatie, behandeling van de patiënt en doel van het hulpmiddel. Vervolgens kunt u het bestelformulier en de verwijzing van de arts (met naam, AGB-code, stempel en handtekening van de arts) toevoegen.

Deze compressiehulpmiddelen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Zorgverzekeraars hanteren hiervoor een verstrekkingsprotocol. Voordat wij de hulpmiddelen verstrekken controleren wij of uw patiënt voor vergoeding in aanmerking komt.